Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки език
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 дафинови листа
• 2-3 зрънца бахар
• 6-7 зърна черен пипер
• сол
За соса:
• 4 с.л. оцет
• 1 малка глава лук
• 5-7 зърна черен пипер
• 5-6 жълтъка
• 2 с.л. краве масло
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода заедно с нарязани на ситно корени за супа и подправките. Щом омекне добре го изваждаме, обливаме го със студена вода и го обелваме от твърдата ципа. Оставяме да изстине и го нарязваме на тънки филийки.
Възвираме оцета заедно с обелената главичка лук и черния пипер. Щом сместа изври наполовина, прецеждаме.
Бием жълтъците с миксер като внимателно, на тънка струйка сипваме прецедения отцет, смесен с 1-2 чаши от водата , в която е врял езикът. Прехвърляме сместа в тенджерка , слагаме я на котлона и бъркаме с дървена лъжица интензивно в една посока като прибавяме на части маслото. Подправяме със сол и черен пипер и заливаме езика с този сос.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...