Кулинарни рецепти » Гулии, пълнени с мозък

 Гулии, пълнени с мозък
(Сърбия)

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г малки гулии
• 400 г мозък
• 80 г краве масло
• 200 г заквасена сметана
• 1 малка глава лук
• 1 яйце
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Издълбаваме обелените гулии, пускаме ги в тенджера с кипяща вода и варим до полуомекване.

Заливаме мозъка с гореща вода и го киснем няколко минути. После отстраняваме ципата и го нарязваме на парченца.

Изпържваме ситно нарязания лук в част от маслото, прибавяме мозъка и също го позапържваме. Подправяме с черен пипер и сол, изчакваме сместа да поизстине и прибавяме яйцето и наситнения магданоз.

Омесваме и напълваме отцедените гулии. Нареждаме ги в тавичка, като върху всяка гулия слагаме по малко масло. Наливаме сметаната, разредена с малко бульон от варенето, и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало