Кулинарни рецепти » Телешки бъбреци по лиежки

 Телешки бъбреци по лиежки
/Белгия/

Продукти: (за 3 порции)

• 500 г телешки бъбреци
• 80 г сланина
• 8 малки глави лук
• 12 малки пресни картофа
• 2 с.л. краве масло
• 4 плодчета от хвойна
• 5-6 капки джин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на кубчета и я запържваме в половината от маслото заедно с целите главички лук. Изваждаме запържените продукти с помощта на решетеста лъжица и в същата мазнина запържваме бъбреците, които сме почистили, измилисме ги много добре на течаща вода и сме ги отцедили.

В останалото масло запържваме обелените цели картофчета, като при нужда прибавяме малко вода, за да не променят картофчетата цвета си. След това прибавяме сланината, лука и картофите към бъбреците. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем ястието в предварително загрята умерена фурна без да захлупваме съда. Ако е необходимо, доливаме по малко топла вода.

Към края на печенето прибавяме смачканите хвойнови плодчета, а 5 мин преди да извадим от фурната поръсваме с рома. Поднасяме ястието в съда, в който е изпечено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало