Кулинарни рецепти » Фрикасе от телешки дреболии

 Фрикасе от телешки дреболии

Продукти:

• 500 г телешки бял дроб
• 1 сърце
• 1 език
• 150 г шунка
• 3 връзки корени за супа
• 1 к.ч. олио
• 5-6 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1-2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 7-8 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода)
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• настъргана лимонова кора
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в бульона, като периодично обираме пяната. Изваждаме полусварения език, изплакваме го със студена вода, обелваме го и отново го връщаме в бульона. След 30 мин прибавяме корените, нарязани на едро и продължаваме да варим до омекване на продуктите.

Изваждаме дреболиите и ги нарязваме на ситно. Прибавяме ситно нарязаната шунка и яйцата, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре. Разстиламе сместа в тавичка и печем, докато стегнат яйцата. После разпределяме в чиниите за сервиране, като във всяка чиния слагаме и по малко от сварените ароматни корени.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в 1-2 с.л. олио. Приготвяме светла запръжка от брашното и останалото олио. Разреждаме с млякото и прецедения бульон. Посоляваме получения сос и го подправяме с наситнен копър, настъргана лимонова кора, оцет и индийско орехче. Кипваме и отстраняваме от огъня.

Заливаме порциите с горещия сос и към всяка прибавяме по малко от изпържения лук.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало