Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко шкембе
• 1 к.ч. олио
• 4-5 глави лук
• 1 с.л.брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме шкембето в подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме на дребно.
Нарязваме лука на дребно и го запържваме в олиото. Щом поомекне, прибавяме шкембето и леко препеченото брашно. Поръсваме червения пипер и наливаме от бульона от шкембето, колкото да покрие продуктите. Посоляваме, захлупваме и варим на тих огън.
Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...