Кулинарни рецепти » Яхния от агнешко шкембе

 Яхния от агнешко шкембе

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко шкембе
• 1 к.ч. олио
• 4-5 глави лук
• 1 с.л.брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме шкембето в подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме на дребно.

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в олиото. Щом поомекне, прибавяме шкембето и леко препеченото брашно. Поръсваме червения пипер и наливаме от бульона от шкембето, колкото да покрие продуктите. Посоляваме, захлупваме и варим на тих огън.

Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало