Продукти: (за 2 порции)
• 200 г кашкавал
• 200 г шунка
• 2 филии сух бял хляб
• 1 глава лук
• 30 г краве масло.
Начин на приготвяне:
Нарязваме кашкавала, шунката и хляба на кубчета. Нанизваме кубчетата на 4 шишчета като редуваме продуктите. Нареждаме ги в тавичка и ги намазваме с маслото.
Запичаме в умерена фурна, докато кашкавалът започне да се топи. След това изваждаме шишчетатата и ги поръсваме с лука, нарязан на ситно и стрит с малко сол. Поднасяме ги топли.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...