Продукти: (за 1 гювече)
• 30 г масло
• половин голям домат
• 50 г настъргано сирене
• 50 г нарязан на малки парченца кашкавал
• 3 гъби, нарязани на ситно
• 50 г нарязана на лентички шунка
• 1 накъсана на парченца червена чушка
• чубрица, копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
На дъното на пръстено гювече слагаме маслото и върху него редим последователно продуктите. Овкусяваме с подправките, захлупваме и поставяме за 30 минути във фурна, загрята до 180 градуса.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...