Продукти: (за 1 гювече)
• 50 г сирене
• 100 г колбас (шунка, кренвирш)
• 1 червена чушка
• 1 домат
• 1-2 яйца
• 1 скилидка счукан чесън
• 1 с.л. масло (олио)
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
На дъното на гювечето поставяме печената и обелена червена чушка, поръсваме чесъна, а отгоре натрошваме сиренето и разхвърляме нарязания колбас. Покриваме с филийки домат.
Поливаме с половината от маслото и печем в силна фурна 15-20 минути. Чукваме яйцето, посоляваме, поръсваме с останалото масло и червения пипер и връщаме във фурната за 2-3 минути.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....