Кулинарни рецепти » Цикория по фламандски

 Цикория по фламандски
/Белгия/

Продукти за 2-3 порции:

• 500 г ябълки
• 1 с.л. стафиди
• 500 г цикория
• 250 г пушени гърди
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. мед
• маргарин

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме ги от семената, нарязваме ги на филийки и заедно със стафидите ги разстиламе на дъното на намаслена тавичка.

Върху тях разстиламе изчистената, измита и нарязана на тънки филийки цикория, заливаме с виното и покриваме с пушените гърди, които сме нарязали на тънки ивици, сварили сме ги и сме ги намазали с меда. Захлупваме съда и печем 25 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало