Продукти: (за 4 порции)
· 200 г гъби /пресни или стерилизирани/
· 500 г юфка
· 3-4 домата /пресни или от консерва/
· 2 с.л. разтопено краве масло
· 1 ч.ч. бяло вино
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В сгорещената мазнина запържваме обелените и настъргани на едро ренде домати. След десетина минути прибавяме гъбите, нарязани на малки парченца. Варим още десетина минути на умерен огън.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Наливаме виното и продължаваме да варим на умерен огън още двадесетина минути.
В подсолена вода сваряваме юфката, отцеждаме я и я разпределяме в 4 чинии. Върху юфката изсипваме гъбите заедно със соса.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...