Продукти: (за 4 порции)
· 200 г гъби /пресни или стерилизирани/
· 500 г юфка
· 3-4 домата /пресни или от консерва/
· 2 с.л. разтопено краве масло
· 1 ч.ч. бяло вино
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В сгорещената мазнина запържваме обелените и настъргани на едро ренде домати. След десетина минути прибавяме гъбите, нарязани на малки парченца. Варим още десетина минути на умерен огън.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Наливаме виното и продължаваме да варим на умерен огън още двадесетина минути.
В подсолена вода сваряваме юфката, отцеждаме я и я разпределяме в 4 чинии. Върху юфката изсипваме гъбите заедно със соса.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...