Продукти: (за 4 порции)
· 500 г юфка на ленти
· 400 г кафяв боб
· 2 глави лук
· 4-5 домата
· 3 моркова
· 2-3 с.л. зехтин
· 1 кубче бульон
· 1 с.л. ситно нарязани листа от целина
· сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. Сгорещяваме зехтина и запържваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целината.
Сваряваме боба в подсолена вода вода, към която сме прибавили кубчето бульон. Щом бобът поомекне, прибавяме обелените и настъргани домати и запържените зеленчуци. Когато бобът се свари, добавяме юфката и продължаваме да варим на умерен огън.
Когато юфката е почти готова, отстраняваме съда от огъня и оставяме да престои още 15 мин. При сервиране капваме във всяка чиния по няколко капки зехтин.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...