Продукти: (за 4 порции)
· 350 г брашно
· 3 яйца
· 1 щипка сол
За плънката:
· 500 г замразен спанак
· 300 г печено телешко месо
· 100 г шунка
· 2 ч.ч. сос бешамел
· 3 с.л. месен бульон
· 1 яйце
· 100 г настърган кашкавал
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, яйцата, солта и малко хладка вода омесваме средно твърдо тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме го на тънка кора и изрязваме квадратчета със страна 8-10 см. Сваряваме ги в голямо количество подсолена вода. Изваждаме ги, когато изплуват. Оставяме ги да се отцедят и изстинат.
Нарязваме печеното месо на парченца и го прекарваме през месомелачка. Към каймата добавяме ситно нарязаната шунка, размразения спанак, 3 с.л. настърган кашкавал, бульона, разбитото яйце, черен пипер и сол на вкус. Омесваме и разпределяме плънката върху канелоните.
Завиваме канелоните на рула и ги подреждаме в намаслена тавичка. Заливаме ги с бешамела, поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 20 мин в добре загрята фурна.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...