Продукти:
• 1 кутия канелони
• 200 г извара
• 200 г прясно сирене
• 60 г пушено месо
• 300 г обелени и пасирани домати
• 1 яйце
• 30 г краве масло
• 100 г кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме канелоните в подсолена вода, като внимаваме да останат твърдички.
Нарязваме сиренето на малки кубчета и го сипваме в керамичен съд. Прибавяме наситненото месо, разбитото яйце и изварата. Намачкваме с вилица и разбъркваме добре. Напълваме канелоните с така приготвената смес и ги подреждаме в един ред в намаслена тавичка.
Разтопяваме маслото в тигана и последователно прибавяме доматите, черен пипер, сол и накрая наситнения босилек. Оставяме сместа да ври 20 мин на слаб огън, като при нужда доливаме малко топла вода.
Заливаме канелоните с този сос, слагаме тук там парченца от маслото, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 20 мин в силно загрята фурна.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...