Кулинарни рецепти » Канелони наполитана

 Канелони наполитана

Продукти:

• 1 кутия канелони
• 200 г извара
• 200 г прясно сирене
• 60 г пушено месо
• 300 г обелени и пасирани домати
• 1 яйце
• 30 г краве масло
• 100 г кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан босилек
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме канелоните в подсолена вода, като внимаваме да останат твърдички.

Нарязваме сиренето на малки кубчета и го сипваме в керамичен съд. Прибавяме наситненото месо, разбитото яйце и изварата. Намачкваме с вилица и разбъркваме добре. Напълваме канелоните с така приготвената смес и ги подреждаме в един ред в намаслена тавичка.

Разтопяваме маслото в тигана и последователно прибавяме доматите, черен пипер, сол и накрая наситнения босилек. Оставяме сместа да ври 20 мин на слаб огън, като при нужда доливаме малко топла вода.

Заливаме канелоните с този сос, слагаме тук там парченца от маслото, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 20 мин в силно загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало