Кулинарни рецепти » Канелони наполитана

 Канелони наполитана

Продукти:

• 1 кутия канелони
• 200 г извара
• 200 г прясно сирене
• 60 г пушено месо
• 300 г обелени и пасирани домати
• 1 яйце
• 30 г краве масло
• 100 г кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан босилек
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме канелоните в подсолена вода, като внимаваме да останат твърдички.

Нарязваме сиренето на малки кубчета и го сипваме в керамичен съд. Прибавяме наситненото месо, разбитото яйце и изварата. Намачкваме с вилица и разбъркваме добре. Напълваме канелоните с така приготвената смес и ги подреждаме в един ред в намаслена тавичка.

Разтопяваме маслото в тигана и последователно прибавяме доматите, черен пипер, сол и накрая наситнения босилек. Оставяме сместа да ври 20 мин на слаб огън, като при нужда доливаме малко топла вода.

Заливаме канелоните с този сос, слагаме тук там парченца от маслото, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 20 мин в силно загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало