Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3 картофа
• 1 морков
• 2 корена магданоз
• 100 г ряпа
• 2 глави лук
• 4 с. л. краве масло
• 1 дафинов лист
• копър, магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата и я измиваме със студена вода. Освобождаваме филето от гръбначната кост и го нарязваме на парчета, които слагаме_да се варят заедно с нарязаните морков, корени магданоз, глава лук, солта и дафиновия.лист. Варим на слаб огън.
От костите, главата и магданозените корени сваряваме бульон, който прецеждаме.
Ряпата и другата глава лук нарязваме на ивички, запържваме ги в маслото, и ги слагаме в прецедения бульон заедно с нарязаните на парченца картофи. Когато бульонът кипне, добавяме сол, дафинов лист и варим на слаб огън 10 мин.
В края на варенето на супата прибавяме сварената риба, варим още 2-3 мин и поръсваме супата с копър и магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...