Продукти:
• 350 г дребен лук
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. захар
• 2 карамфилчета
• 1 дафинов лист
• 2 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Варим необеления лук 10 мин в подсолена вода. Изваждаме го, нарязваме го на тънки филийки и запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме дафиновия лист, карамфилчетата и 1 щипка сол и задушаваме още 5-6 мин.
Сипваме захарта и оцета и продължаваме да задушаваме, докато сосът се сгъсти. Поднасяме лука като топла гарнитура към месни ястия.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...