Кулинарни рецепти » Гарнитура от паниран лук

 Гарнитура от паниран лук

Продукти:

• 1 к.ч. брашно
• 1 с.л. олио
• 1 белтък
• 1 к.ч. вода
• 3-4 големи глави лук
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Забъркваме тесто от брашното, олиото и водата. Оставяме го да престои 30 мин. Прибавяме към тестото разбития на сняг белтък и посоляваме.

Нарязваме лука на колелца и го накисваме за 10 мин в студена вода, след което отцеждаме. Потапяме колелцата лук в тестото и ги пържим във врящата мазнина. Изваждаме ги, отцеждаме и ги сервираме топли като гарнитура към печени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало