Продукти:
• 3-4 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 стръка босилек
• 3 с.л. консервиран грах
• 300 г топено сирене
• 1 ч.л. оцет
• 1/2 ч.л. желатин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме желатина в хладка вода да набъбне.
Попарваме доматите във вряща вода, обелваме ги и ги стриваме на пюре. Прибавяме един ситно нарязан стрък босилек, граха и доматеното пюре. Сипваме оцета, поръсваме с черен пипер и посоляваме.
Смесваме с набъбналия и разтопен на водна баня желатин, разбъркваме и разсипваме в малки чашки. Държим 2 часа в хладилник. След това потапяме чашите за малко в гореща вода и ги обръщаме, за да изсипем съдържанието. Украсяваме гарнитурата със свежи листенца босилек. Около нея нареждаме мънички парченца топено сирене.
Поднасяме към пържени и печени зеленчуци.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...