Продукти:
• 3-4 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 стръка босилек
• 3 с.л. консервиран грах
• 300 г топено сирене
• 1 ч.л. оцет
• 1/2 ч.л. желатин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме желатина в хладка вода да набъбне.
Попарваме доматите във вряща вода, обелваме ги и ги стриваме на пюре. Прибавяме един ситно нарязан стрък босилек, граха и доматеното пюре. Сипваме оцета, поръсваме с черен пипер и посоляваме.
Смесваме с набъбналия и разтопен на водна баня желатин, разбъркваме и разсипваме в малки чашки. Държим 2 часа в хладилник. След това потапяме чашите за малко в гореща вода и ги обръщаме, за да изсипем съдържанието. Украсяваме гарнитурата със свежи листенца босилек. Около нея нареждаме мънички парченца топено сирене.
Поднасяме към пържени и печени зеленчуци.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...