Продукти:
• 5-6 домата
• 1 голям патладжан
• 3-4 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме ситно скълцания магданоз, счукания чесън, олиото, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
Изрязваме капачетата на доматите, внимателно ги издълбаваме, посоляваме ги от вътрешната страна и ги пълним с приготвеното патладжанено пюре.
Поднасяме като гарнитура към бели меса и риба.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...