Продукти:
• 5-6 домата
• 1 голям патладжан
• 3-4 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме ситно скълцания магданоз, счукания чесън, олиото, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
Изрязваме капачетата на доматите, внимателно ги издълбаваме, посоляваме ги от вътрешната страна и ги пълним с приготвеното патладжанено пюре.
Поднасяме като гарнитура към бели меса и риба.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...