Продукти:
• 1 кг кестени
• 1 с.л. краве масло
• 2 с.л. галета
• 1 жълтък
• черен пипер, сол
• галета за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме кестените. Докато са още горещи, почистваме ципите им и ги пасираме. Прибавяме маслото, ситно смляната галета, жълтъка, сол и черен пипер на вкус. Слагаме сместа на водна баня и бъркаме, докато се сгорещи добре.
Сваляме тенджерата от огъня и след като изстине, правим кюфтета с набрашнени ръце. Овалваме ги в галета и ги оставяме на студено 1 час. Пържим ги в голямо количество добре сгорещено масло.
Сервираме ги като гарнитура към дивеч или домашни птици.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...