Продукти:
• 500 г едри твърди домати
• 100 г сирене
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.л. коняк
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на кръгли филийки, овалваме ги в брашното и бързо изпържваме в гореща мазнина /или на маслена баня/. Изваждаме ги в затоплена чиния и ги поръсваме с коняка и настърганото сирене.
Поднасяме като гарнитура към пържени меса. Когато поднасяме към пържена риба, вместо сирене върху всяка доматена филийка слагаме по 1 филенце от аншоа или сардина.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...