Продукти:
• 500 г едри твърди домати
• 100 г сирене
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.л. коняк
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на кръгли филийки, овалваме ги в брашното и бързо изпържваме в гореща мазнина /или на маслена баня/. Изваждаме ги в затоплена чиния и ги поръсваме с коняка и настърганото сирене.
Поднасяме като гарнитура към пържени меса. Когато поднасяме към пържена риба, вместо сирене върху всяка доматена филийка слагаме по 1 филенце от аншоа или сардина.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...