Продукти:
• 500 г едри твърди домати
• 100 г сирене
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.л. коняк
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на кръгли филийки, овалваме ги в брашното и бързо изпържваме в гореща мазнина /или на маслена баня/. Изваждаме ги в затоплена чиния и ги поръсваме с коняка и настърганото сирене.
Поднасяме като гарнитура към пържени меса. Когато поднасяме към пържена риба, вместо сирене върху всяка доматена филийка слагаме по 1 филенце от аншоа или сардина.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...