Кулинарни рецепти » Пъстри кюфтенца

 Пъстри кюфтенца

Продукти:

• 400 г картофи
• 600 г различни зеленчуци (моркови, грах, зелен фасул, зеле и др.)
• 250 г краве масло
• 3 филии бял хляб
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. бульон
• 10-12 бадема
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги настъргваме на едро ренде. Нарязваме зеленчуците на дребно и ги запържваме заедно с картофите в половината масло. Доливаме малко бульон, захлупваме и варим всичко на тих огън.

Разбиваме яйцата заедно с млякото, прибавяме изпържените в масло кубчета хляб и прецедения и изстинал зеленчук. Подправяме сместа със сол и черен пипер и оформяме с мокри ръце малки кюфтенца. Пускаме ги в подсолена вряща вода и варим 8-10 минути. Изваждаме ги, отцеждаме и ги нареждаме в чиния едно до друго.

Изпържваме галетата в останалото масло, прибавяме няколко ситно счукани печени бадеми, разбъркваме и изсипваме всичко върху кюфтенцата. Поднасяме като гарнитура на месо със сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало