Кулинарни рецепти » Крем спанак

 Крем спанак

Продукти:

• 1 кг спанак
• 2 с.л. брашно
• 100 мл прясно мляко
• 1 жълтък
• 2-3 с.л. масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измития и изчистен спанак сваряваме в кипяща подсолена вода, след което отцеждаме и го пасираме.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, която разреждаме на гладка каша с топлото прясно мляко. Объркваме кашата със спаначеното пюре и го подправяме със сол, черен пипер и жълтъка, докато е още на котлона.

Поднасяме с котлети, панирана шунка, печени наденички, пържени яйца и пр.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало