Кулинарни рецепти » Баница с месо и майонеза

 Баница с месо и майонеза

Продукти:

• 1 пакет готови кори
• 250 г майонеза
• 800 г кайма
• 200 г гъби
• 2 глави лук
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на дребно и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме каймата и задушаваме още малко. После оставяме плънката да поизстине и я смесваме с майонезата. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и омесваме.

Разпределяме плънката върху разстланите кори и ги навиваме на руло. В намаслена тавичка подреждаме навитите кори една след друга като охлюв. Печем баницата в умерено загрята фурна. Поднасяме я топла.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало