Кулинарни рецепти » Зеленчукова баница

 Зеленчукова баница

Продукти:

• 1пакет готови кори
• 250 г грах от консерва
• 3 моркова
• 100 г сварен зрял фасул
• 300 г кашкавал
• 1 яйце
• 3 с.л. маргарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме морковите, нарязваме ги на кръгчета и заедно със сварения фасул и отцедения грах ги задушаваме в разтопеното масло. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Нарязваме кашкавала на тънки ивички.

В намаслена тавичка разстиламе първата кора. Отгоре разпределяме част от кашкавала и зеленчуковата смес. Слагаме втората кора и отгоре отново разстиламе кашкавал и зеленчуци. Продължаваме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре покриваме с последната кора, намазваме с разбитото яйце и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало