Продукти:
• 1 пакет кори за баница
• 200 г гъби
• 150 г шунка
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 200 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разстиламе корите в намаслена тавичка, така че да покрият страничните стени. Разбиваме яйцата и постепенно ги смесваме с млякото и кашкавала. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Нарязваме гъбите и шунката и ги разстиламе върху корите. Заливаме баницата с кашкавалената смес и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...