Кулинарни рецепти » Зеленчукова баница с готово тесто

 Зеленчукова баница с готово тесто

Продукти:

• 1 кг готово тесто
• 2 картофа
• 2 моркова
• 1 домат
• 200 г гъби
• 3 с.л. краве масло
• 2 яйца
• 150 г сирене
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и заедно с почистените моркови и гъби ги нарязваме на дребно. Задушаваме ги в маслото и 1/3 ч.ч. вода, докато останат на мазнина. Прибавяме обеления и настърган домат, ситно нарязания копър и подправките.

Разбиваме яйцата и ги размесваме с настърганото сирене. Прибавяме към зеленчуковата смес и разбъркваме много добре. Разделяме тестото на две и разточваме две кръгли кори.

Застиламе с едната дъното на намаслена тавичка, така че краищата на кората да образуват ръбче по стената на тавата. Отгоре разстиламе плънката на равномерен пласт, покриваме с втората кора и прищипваме краищата на двете кори. Набождаме баницата с вилица и печем около 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало