Продукти: (за 2 порции)
• 300 г брашно
• 1 пакетче суха мая
• 4 с.л. зехтин
• 1 ч.л. сол
• 1 1/2 к.ч. топла вода
За гарниране:
• 500 г сварени миди без черупки
• 250 г сварени гъби
• 150 г шунка
• 4 домата
• 250 г моцарела
• 10 зелени маслини без костилки
• 3-4 люти чушлета
• 1 ч.л. зелен пипер на зърна
• 4-5 с.л. зехтин
• риган, босилек
• градински чай, розмарин
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното с маята и солта, прибавяме зехтина и затоплената вода и замесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си. След това го разточваме на две кори, които слагаме в намаслени тави.
Отделно нарязваме на дребно продуктите за гарниране, объркваме ги и разпределяме сместа върху двете пици. Поръсваме със зеления пипер и наситнените подправки, напръскваме със зехтина и печем 20 мин във фурна, загрята до 220°С.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...