Продукти:
• 200 г брашно
• 2 с.л. олио
• 125 мл вода
• 200 г заквасена сметана
• 1-2 глави лук
• 100 г пушен бекон
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, олиото, водата и малко сол замесваме меко тесто. Нарязваме лука на тънки филийки, а бекона – на лентички.
Разточваме тестото на много тънка кора и го намазваме със сметаната. Отгоре разстиламе лука и бекона. Печем 15-20 мин в силно загрята фурна, докато блатът стане хрупкав.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...