Кулинарни рецепти » Боб чорба

 Боб чорба
/Словакия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. зрял боб
• 40 г свинска мас
• 1 к.ч. брашно
• 100 г колбаси
• 1 малка глава лук
• черен и червен пипер
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за няколко часа в студена вода. Сваряваме го в същата вода.

Изпържваме ситно нарязания лук в маста, поръсваме с брашното и правим светла запръжка. Сваляме от огъня, прибавяме червен пипер, наливаме веднага вода, разбъркваме и сваряваме.

Прибавяме омекналия боб заедно с бульона, в който сме го варили, както и колбасите, нарязани на колелца. Варим още малко. Посоляваме, подкиселяваме, поръсваме с черен пипер и възваряваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало