С
упи » Супи с дреболии и колбаси

4817 |

0
Супа от говежда опашка
Продукти: (за 4 порции)
• 1 говежда опашка
• 2-3 моркова
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 1 гулия
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. оцет или лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите, лука, гулията и целината на дребно.
Нарязваме говеждата опашка на малки парченца. Посоляваме, поръсваме с червения пипер, овалваме ги в брашното и ги пържим в сгорещената мазнина до зачервяване.
След това наливаме гореща вода /или телешки бульон/ и варим на умерен огън. Когато супата заври, прибавяме ситно нарязания зеленчук, посоляваме на вкус, подправяме с оцета и варим още 10 мин.
30.04.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Супи"
Коментари (0)