Кулинарни рецепти » Чорба от телешко шкембе

 Чорба от телешко шкембе
/Германия/

Продукти: (за 6-8 порции)

• 500 г телешко шкембе
• 100 г сланина
• 150 г шунка
• 1 филия сух бял хляб
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 6-7 ч.ч. костена отвара
• черен пипер, магданоз
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме шкембето го в съд с костената извара /или студена вода/ и варим до омекване. Изваждаме и го нарязваме на ивици.

Нарязваме сланината на ситно и леко я запържваме. Прибавяме ситно нарязаните чесън и лук и ги задушаваме. Слагаме нарязаните шкембе и шунка, трохите от хляба, черен пипер и сол на вкус.

Заливаме всичко с прецедения бульон и варим 1 час на тих огън. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме с оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало