Продукти за 4 порции:
• 200 г шунка
• 100 г настърган кашкавал
• 1-2 картофа
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 4-5 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. бакпулвер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, измиваме ги и ги настъргваме на ситно ренде. Нарязваме шунката на дребно, а яйцата разбиваме като за омлет. Прибавяме към тях размесеното с бакпулвера брашно, настъргания кашкавал, картофите, шунката и лука. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме добре.
Вземаме с лъжица от приготвената смес и пускаме в сгорещеното олио. Оставяме бухтичките да бухнат, като ги обръщаме от двете страни. Сервираме ги върху листа от зелена салата.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...