Кулинарни рецепти » Пирожки с извара

 Пирожки с извара

Продукти:

• 500 г брашно
• 20 г мая за хляб
• ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене

За плънката:

• 500 г извара
• 2 жълтъка

Начин на приготвяне:

Размиваме маята в малко мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. После от втасалата мая, пресятото брашно, разбитото яйце, останалото мляко и малко сол замесваме гладко тесто. Оставяме тестото да втасва около час и половина на топло. После разточваме кора с дебелина 5-6 мм и изрязваме от нея кръгчета.

Размесваме изварата с разбитите жълтъци и слагаме по малко от така приготвената плънка в едната половина на всяко кръгче. Загръщаме с другата половинка и притискаме краищата, за да прилепнат.

Изпържваме пирожките в голямо количество силно сгорещена мазнина, изваждаме ги с решетеста лъжица и ги оставяме да се отцедят преди да ги поднесем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало