Продукти:
• 300 г тиква
• 200 г кисело мляко
• 200 г брашно
• 3 яйца
• 1/2 ч. л. сода бикарбонат
• 20 г захар
• смес от олио и масло за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я настъргваме на ситно ренде. Размесваме брашното със содата и яйцата, разбиваме и смесваме с млякото и захарта. Сипваме тиквата и брашното и разбъркваме до получаване на еднородна смес.
Загребваме с чаена лъжичка и пържим бухтите в сгорещена мазнина. Поднасяме ги поръсени с пудра захар, смесена с ванилия.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...