Продукти:
• 300 г тиква
• 200 г кисело мляко
• 200 г брашно
• 3 яйца
• 1/2 ч. л. сода бикарбонат
• 20 г захар
• смес от олио и масло за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я настъргваме на ситно ренде. Размесваме брашното със содата и яйцата, разбиваме и смесваме с млякото и захарта. Сипваме тиквата и брашното и разбъркваме до получаване на еднородна смес.
Загребваме с чаена лъжичка и пържим бухтите в сгорещена мазнина. Поднасяме ги поръсени с пудра захар, смесена с ванилия.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...