Кулинарни рецепти » Алу качори

 Алу качори
(Индия)

Продукти:

• 300 г бяло брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч. л. сол
• 200 мл топла вода
• 3-4 средни картофа, нарязани на кубчета
• 1 ч. л. синап
• половин ч. л. куркума
• 1 ч. л. черен пипер
• 2 ч. л. смлян кориандър
• 100 г сварен зелен грах
• 1 с. л. захар
• 2 ч. л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

В подходяща купа смесваме брашното и половината от солта. Добавяме маслото и с бавно добавяне на топлата вода замесваме меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме малко да почине.

Изпържваме картофите до златисто. В отделна тенджерка запържваме синапените зърна и прибавяме картофите, свареният грах и останалите подправки. Пържим още няколко минути и размачкваме плънката на пюре.

Разделяме тестото на 12 топки, а плънката - на 12 равни части. Оформяме пирожки и пържим в горещо олио до златисто.

Автор: Станислава Тодорова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало