16.10.2019 година
1564339898.swf
Т
естени закуски » Закуски на фурна
  8666  |   0  
Еклери с млечен крем
Продукти:

• 250 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 7 яйца
• сол

За крема:

• 500 мл прясно мляко
• 80 г брашно
• 3 яйца
• 150 г захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Възваряваме 500 мл вода и прибавяме маслото и 1 щипка сол. Щом маслото се стопи, сипваме наведнъж брашното и при непрекъснато бъркане варим, докато получим гладка смес. Тогава отстраняваме от огъня и прибавяме едно по едно разбитите отделно яйца.

Приготвяме от тестото еклери с продълговата форма, които нареждаме в суха тавичка /без мазнина и брашно/ на разстояние 2 см един от друг, защото по време на печенето ще бухнат. Изпичаме еклерите в предварително загрята умерена фурна и ги оставяме да изстинат.

Смесваме брашното за крема с млякото и при непрекъснато бъркане варим на тих огън. Последователно прибавяме жълтъците, захарта, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Внимателно разбъркваме крема отдолу нагоре.

С остър нож разрязваме от едната страна изстиналите еклери и ги пълним разреза с приготвения крем.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019