Продукти:
• 4 карета готово мнoгoлистно тесто
• 125 г прясно козе сирене
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1 добре узряла круша, нарязана на кубчета
• 1 к. л. кафява захар
• 1 к. л. мед
• 1 жълтък
• 1 к. л. зехтин
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука в зехтина, докато стане прозрачен. Посоляваме и поръсваме с черния пипер. Сипваме малко вода, после прибавяме меда, кафявата захар и нарязаната на кубчета круша. Продължаваме да задушаваме сместа, докато остане на мазнина.
Разпределяме по едно парче козе сирене в средата на всяко каре от тестото и го покриваме със сместа. Сгъваме тестените кори във форми по желание и ги намазваме с жълтъка. Печем в загрята на 200 градуса фурна 10-12 минути.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...