Продукти:
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 3 яйца
• 50 г настърган шоколад
• 50 г изпечени и смлени лешници
• 1 ч.л. бакпулвер
• 3 с.л. прясно мляко
• печени бадеми за украса
За глазурата:
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 с.л. какао
• 3 с.л. вряща вода
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме маслото със захарта на крем, постепенно прибавяме разбитите жълтъци, млякото, шоколадът, опечените и смлени лешници, брашното, пресято с бакпулвера, и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме в предварително намаслена дълга набраздена форма и печем в умерена фурна.
Приготвяме глазура от пудрата захар и какаото, които смесваме, заливаме с врящата вода и разбъркваме добре. Намазваме с приготвената глазура изпечения и изстинал кейк. Отгоре украсяваме по дължина с опечени, обелени и нарязани бадеми.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...