Кулинарни рецепти » Млечна супа с пиле и вино

 Млечна супа с пиле и вино

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г пилешко месо
• ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 моркова
• 1 с.л. типово брашно
• 1 глава лук
• половин глава целина
• 40 г краве масло
• 1 щипка розмарин
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото, лука, морковите и целината със студена вода, посоляваме и варим на умерен огън. Щом водата заври, наливаме виното и продължаваме да варим, докато се свари месото. После го обезкостяваме, нарязваме го на малки парченца и го запържваме леко в сгорещеното масло.

Претриваме сварените зеленчуци през цедка, прибавяме млякото и брашното, разбъркваме и връщаме сместа в супата заедно със запърженото месо. Подправяме с розмарин и възвираме на огъня.

Накрая поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало