Продукти:
• 400 г зелен грах
• 2 с.л. грис
• 200 мл прясно мляко
• 1 яйце
• 40 г масло
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме граха в подсолена вода. Когато почти омекне, прибавяме гриса, размит с малко студена вода. След 5 минути наливаме прясното мляко и сваляме супата от огъня.
Подправяме с маслото, поръсваме с наситнен копър. Поднасяме супата с твърдо сварено яйце, нарязано на ситно и поръсено върху порцията.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...