Продукти:
• 3 ч. ч. брашно
• 2 яйца и 1 белтък
• 3 с. л. кисело мляко
• 1 ч. л. сода
• 1 ч. ч. захар
• 1 пакетче масло
• лимонова кора
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
От изброените продукти, замесваме хубаво тестото. С намазнени ръце късаме малки топченца, топваме ги в разбит белтък, а след това в захар на кристали. Подреждаме ги в намазнена тава и печем до порозовяване.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...