Кулинарни рецепти » Бабините курабийки

 Бабините курабийки

Продукти:

• 3 ч. ч. брашно
• 2 яйца и 1 белтък
• 3 с. л. кисело мляко
• 1 ч. л. сода
• 1 ч. ч. захар
• 1 пакетче масло
• лимонова кора
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

От изброените продукти, замесваме хубаво тестото. С намазнени ръце късаме малки топченца, топваме ги в разбит белтък, а след това в захар на кристали. Подреждаме ги в намазнена тава и печем до порозовяване.

Автор: Ваня Ангушева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало