Кулинарни рецепти » Коледни елхички

 Коледни елхички

Продукти:

• 500 г брашно
• 4 яйца
• 2 пакетчета краве масло
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 щипка амонячна сода
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• мармалад или течен шоколад за слепване

За крема:

• 1 пакетче краве масло
• зелена сладкарска боя

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме последователно млякото, содите и маслото. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Омесваме средно меко тесто и го оставяме малко да почине. После го разточваме на кори с дебелина 4-5 мм.

Вземаме три кръгли къдрави формички с различен диаметър и с тях изрязваме фигурки от тестото. Нареждаме тестените фигурки в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна при температура 180°С, докато порозовеят. Оставяме ги да изстинат.

После с мармалад слепваме по три кръгчета с различна големина, така че да наподобяват елхичка. /Вместо мармалад можем да използваме течен шоколад./

Разбиваме размекнатото масло за крема на пяна, оцветяваме го със зелена боя и с шприц украсяваме елхичките в кръг, така че да заприличат на истински.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало