Кулинарни рецепти » Лешникови лунички

 Лешникови лунички

Продукти:

• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 4 с.л. олио
• 200 г захар
• 1 ванилия
• 1 шепа леко препечени и накълцани лешници

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, захарта и ванилията на гъста пяна в продължение на 10 минути. Прибавяме олиото и брашното.

Изсипваме сместа в предварително набрашнена тавичка и отгоре поръсваме лешниците. Печем до златисто в умерена фурна. Нарязваме с чаша още топлия блат на лунички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало