Кулинарни рецепти » Лешникови лунички

 Лешникови лунички

Продукти:

• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 4 с.л. олио
• 200 г захар
• 1 ванилия
• 1 шепа леко препечени и накълцани лешници

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, захарта и ванилията на гъста пяна в продължение на 10 минути. Прибавяме олиото и брашното.

Изсипваме сместа в предварително набрашнена тавичка и отгоре поръсваме лешниците. Печем до златисто в умерена фурна. Нарязваме с чаша още топлия блат на лунички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало