Кулинарни рецепти » Соленки за вино

 Соленки за вино

Продукти:

• 150 г краве масло
• 1/2 ч.л. сол
• 1/2 ч.л черен пипер
• 100 мл прясно мляко
• 300 г брашно

За плънката:

• 100 г краве масло
• 100 г настъргано сирене
• 100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото. Прибавяме солта, черния пипер, млякото и брашното. Замесваме тесто и го разточваме на кора с дебелина 3-4 мм. Изрязваме от кората кръгчета, надупчваме ги с вилица и ги нареждаме в намаслена и набрашнена тавичка. Изпичаме ги в умерено загрята фурна.

Разбиваме маслото за пълнежа на пяна, прибавяме сиренето и кашкавала и разбъркваме много добре. Слепваме соленките две по две с приготвения пълнеж, а отгоре ги украсяваме с разбито масло и парченца кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало