Продукти:
• 300 г брашно
• 300 г настърган кашкавал
• 300 г краве масло
• 2 яйца
• индийско орехче
• лют пипер
За намазване:
• 1 жълтък
• 1 с.л. прясно мляко
За поръсване:
• сусам, ким или смлени бадеми.
Начин на приготвяне:
От брашното, настъргания кашкавал, разтопеното масло и яйцата забъркваме с помощта на миксера гладко тесто. Подправяме го с индийско орехче и лют пипер. Завиваме готовото тесто във фолио и го оставяме да престои 1 час в хладилника.
След това го разточваме на кора с дебелина 5 мм и изрязваме различни фигурки. Намазваме ги отгоре с разбития с млякото жълтък и посипваме с някоя от изброените подправки.
Нареждаме кашкавалките в намаслена тава и ги печем около 10 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...