Продукти:
• 1 кг ябълки
• 1 пръчица канела
• 3-4 зърна карамфил
• 4 с.л.нишесте
• 200-300 г захар
Начин на приготвяне:
Измиваме ябълките и ги нарязваме на резенчета, без да ги белим. Почистваме ги от семенната част и ги заливаме с 6-7 ч.ч. вода. Прибавяме канелата и карамфила и варим докато съвсем се размекнат. Прецеждаме ги и отмерваме получения сок с чаши.
На всяка чаша сок прибавяме по 1 равна с.л. нишесте, като размиваме предварително нишестето в 1 ч.ч. от сока и след това го сипваме в останалия сок. Прибавяме захарта и бъркаме сместа на умерен огън, докато заври и се сгъсти.
Разсипваме още горещия кисел в широки стъклени чаши, изплакнати със студена вода. Поднасяме го след като се охлади добре.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...