Продукти:
• 1 ч.ч. сок от череши
• 50 г захар
• 250 мл сироп от вишни
• 75 г картофено брашно
• 2 белтъка
• сладко от череши
• пресни ягоди
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесваме черешовия сок, вишневия сироп и захарта и слагаме на огъня да възври. В 1 чаена чаша от сиропа размиваме картофеното брашно и го прибавяме към сместа, която оставяме да ври около 10 мин и отстраняваме от огъня.
Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме към сиропа, като бъркаме внимателно и непрекъснато. Изсипваме в предварително навлажнена със студена вода метална форма.
Оставяме крема да изстине, след което го обръщаме в стъклена чиния. Гарнираме със сладко от череши и пресни ягоди.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...