Продукти:
• 1 ч.ч. сок от череши
• 50 г захар
• 250 мл сироп от вишни
• 75 г картофено брашно
• 2 белтъка
• сладко от череши
• пресни ягоди
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесваме черешовия сок, вишневия сироп и захарта и слагаме на огъня да възври. В 1 чаена чаша от сиропа размиваме картофеното брашно и го прибавяме към сместа, която оставяме да ври около 10 мин и отстраняваме от огъня.
Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме към сиропа, като бъркаме внимателно и непрекъснато. Изсипваме в предварително навлажнена със студена вода метална форма.
Оставяме крема да изстине, след което го обръщаме в стъклена чиния. Гарнираме със сладко от череши и пресни ягоди.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...