Кулинарни рецепти » Суров крем с кайсии

 Суров крем с кайсии

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г кайсии
• 2 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели кайсии, обелваме ги, почистваме ги от костилките и ги претриваме през телено сито.

Разбиваме на гъст сняг белтъците заедно с пудрата захар. Постепенно прибавяме към тях кайсиевото пюре. Продължаваме да бием сместа интензивно и продължително, докато получим лек пухкав крем.

Поднасяме крема в стъклени чинийки, гарниран с леки бисквити.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало