Продукти:
• 1 ч.л. черен чай
• 400 г сметана
• 100 г захар
• 6 жълтъка
• 1/2 к.ч. ром
Начин на приготвяне:
Попарваме чая в емайлиран или порцеланов сос с 1 к.ч. кипяща вода и го държим покрит няколко минути. Прецеждаме отварата през тензух, похлупваме и оставяме да се охлади.
Прибавяме разбитата със захарта сметана и разбитите жълтъци. Варим на умерено слаб огън при непрекъснато бъркане.
Когато сместа се сгъсти, ароматизираме с рома и разливаме в стъклени чаши. Поднасяме крема добре охладен.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...